Bitcoin-zwendel: Inwoners in Cumbria verliezen meer dan $270k door beleggingszwendel

Inwoners in Cumbria verliezen meer dan $270.000 aan Bitcoin oplichting

De lokale autoriteiten hebben de inwoners gewaarschuwd om dergelijke investeringsschema’s te vermijden.

Bitcoin werd een aandachtstrekker na de recente parabolische stijging van de waarde van minder dan 20.000 dollar tot maar liefst 40.000 dollar in een periode van een maand. Dit heeft oplichters echter ook een kans geboden om mensen die geïnteresseerd zijn in Bitcoin-investeringen op te lichten. Volgens een rapport op donderdag verliezen inwoners in Cumbria, Verenigd Koninkrijk, duizenden dollars door een nieuwe Bitcoin zwendel die in de regio de ronde doet.

Bitcoinzwendel rukt inwoners van Cumbria op

Binnen twee dagen ontving het Britse Action Fraud, het nationale meldpunt voor fraude en internetcriminaliteit, ongeveer 400 meldingen over de Bitcoin-zwendel die in Cumbria de ronde doet, aldus de Cumbria Trading Standards. De slachtoffers van de beleggingszwendel meldden verliezen van ongeveer 273.000 dollar (200.000 pond). Dit leidde tot snelle actie van de Cumbria Trading Standards om de gewaarschuwde inwoner om niet te investeren in dergelijke crypto investeringsschema’s.

Volgens het rapport promootten de oplichters links naar hun frauduleuze websites op sociale mediaplatforms zoals Facebook, waaronder Yahoo, MSN en AOL. In de meeste gevallen maakten de oplichters valse webpagina’s die leken op populaire nieuwsplatforms zoals BBC. Ze promoten de links met valse inhoud en steunbetuigingen van beroemdheden om nietsvermoedende beleggers te lokken.

De slachtoffers werden omgeleid naar de frauduleuze websites waar de oplichters financiële en persoonlijke informatie zouden stelen.

Het VK neemt maatregelen om crypto-zwendel aan banden te leggen

Vorig jaar doken verschillende frauduleuze investeringen op in het Verenigd Koninkrijk tijdens de zware tijden van de coronavirus pandemie. De meeste oplichters beweerden een vaccin tegen het virus te hebben, dat ze te koop aanboden in Bitcoin, zoals Cryptopolitan meldde. De regering heeft echter haar stappen opgevoerd om deze Bitcoin-zwendel te bestrijden door een partnerschap te bereiken om een systeem te creëren dat nepadviezen kan detecteren en waarschuwen die oproepen tot investeringen in de crypto- en forexruimte.

This entry was posted in Bitcoin.