Bitcoin DeFi kan vara ostoppbar, hur ser det ut?

Ett av de tystaste men bäst finansierade bitcoin-företagen i världen är på väg att gå in i 2020-decentraliserad finans (DeFi) tjurkörning.

I juli DG Lab- konglomeratet, som liksom Bitcoin Lifestyle powerhouse ConsenSys inkluderar både en investeringsarm och ett angränsande mjukvaruföretag, öppnade sitt förslag om själv-suveräna derivathandel på Bitcoin blockchain med hjälp av Lightning Network.

Dessa kontrakt förvandlar bitcoin , själva tillgången, till programmerbara pengar som kan ha ett större utbud av funktioner

Detta ger en skarp kontrast till den hittills typiska DeFi-metoden, som förlitar sig på “inslagna” representationer av bitcoin eller utbytesplattformar. Silicon Valley-startcLabs förvärvade nyligen DeFi-företaget Summa, som ledde bitcoin-on-Ethereum-metoden. Nu ser det ut som att DG Lab, som grundades 2015, är den ledande sittande utforska DeFi-möjligheterna för Bitcoin.

“Jag har arbetat med ett förslag om att integrera DLC [Discreet Log Contracts] och kanaler i Lightning Network,” sade DG Lab-forskare Ichiro Kuwahara om sitt senaste arbete . “Vi kan upprätta många kontrakt utan att sända transaktioner på blockchain.”

Den här programvaran använder Lightning Network för att köra affärslogik utan att täppa till basskikts blockchain. Den hetaste trenden bland bitcoin-veteraner idag är att föreställa sig DeFi-funktionalitet som tillämpas på bitcoin-valutan genom sådana lager. Det finns många åsikter om hur man kan komma till denna möjlighet, från DLC till mjuka gafflar.

Inte alla är överens om hur man använder Lightning för smarta kontrakt

Bitcoin-veteranen Jeremy Rubin, som lanserade sin Judica- start i sommar, tror att Blockstream’s Liquid Network, som företag som Crypto Garage använder för att experimentera med sådana smarta kontrakt, överkomplicerar byggandet.

”Jag tror att vi kan göra det mycket enklare. … Det är lösbart på kedjan men kan också göras i [Lightning] -kanaler, ”sade Rubin i en intervju och förklarade hur hans föreslagna Bitcoin-mjuka gaffel skulle kunna optimera basskiktet för smarta kontrakt. ”Jag kan konstruera det här kontraktet, som är ett derivat, utan att du är online. Jag kan göra ett giltigt avtal och sedan skicka det till dig. ”

Idag måste båda ändarna av en Lightning-transaktion delta ungefär samtidigt för att betalningen ska gå igenom. (Eller, åtminstone, båda måste konfigurera allt i förväg.) Rubin hävdar att det finns ett sätt att göra det så att en part kan genomföra en samförståndstransaktion. Offentliga nycklar gör det möjligt för den andra parten att se, när de kommer online, bevis på allt om affären.

“Det är denna uppfattning om flöde och kondition som för närvarande inte finns i Bitcoin,” sade Rubin. “[Dessa 2020 DeFi-projekt] handlar om att hjälpa till att definiera pendlar … en sekvens av steg som kan hända baserat på val på vägen.”

Det finns tillräckligt med ingenjörer som arbetar med DeFi-alternativ för Bitcoin för att en av dem tekniskt kan fungera, även om det socialt inte klarar av. Endast tiden kommer att visa vilka som tycker om produktmarknaden passar, och hur det kan komma eller inte stimulera krypto-antagande.

Japanska tjurar

När de går tillbaka höjde DeFi-tjurarna på DG Lab Fund över 93 miljoner dollar 2019 och enligt företagets blogginlägg samlar de in en andra fond år 2020.

Fonden investerade i DG Lab, den separata uppstarten av namnen, som samtidigt lockade investerare från japanska företag inklusive e-handelsjätten Kakaku.com och telekommunikationsleverantören KDDI. Samtidigt investerade DG Lab-fonden själv i River Financial, Arwen, Blockstream och Curv, för att nämna några, förutom startups i angränsande sektorer som AI och säkerhet.

Läs mer: Polychain Capital, Square Cryptos Steve Lee Invest i Bitcoin Brokers $ 5,7 M Seed Round

”Vi har flera nystartade företag som arbetar med DLC. Till exempel är Suredbits en av de viktigaste aktörerna inom detta område och vi arbetar nära med dem, ”sa Shunichi Kimuro, senior manager på DG Lab Fund. “Vi ville visa vad som är möjligt med Bitcoin-protokollet genom att använda våra peer-to-peer [P2P] -derivat.”

Ytterligare en nystart som kallas Crypto Garage, där DG Fund inte investerade direkt, använder Blockstream’s Liquid-teknik för att utforska denna typ av smart-contract-programvara.

”Du definierar resultaten av dina kontrakt och skapar en transaktion för vart och ett av resultaten. Och det kan bara låsas upp med en av utfallstransaktionerna eller med ömsesidigt avtal mellan avtalsdeltagarna, ”sa Crypto Garage-ingenjör Thibaut Le Guilly i en intervju.

Rubin påpekade att även om han inte håller med Le Guilly om vissa aspekter har dessa Bitcoin-projekt mycket mer gemensamt med varandra än med Ethereum DeFi-projekt.

This entry was posted in Bitcoin.